3 Geslaagden voor de opleiding Professioneel Stoelmasseur van The Chairmen at Work en Group Moovs – de eigen Europees geaccrediteerde* stoelmassage opleiding.

Opleidingsweekend 14-16 juni

Afgelopen weekend vond het tweede opleidingsweekend plaats. Graag geven wij jullie een impressie van dit bijzondere weekend.

Vrijdag

Vrijdagmiddag kwamen de vier deelnemers en onze trainers Ingrid en Chris en begeleider Barry weer samen bij de Buitenwerkplaats.
In de middag was er nog voldoende ruimte om te oefenen met de volledige stoelmassage kata en anatomie. Ook oefenden de trainers diverse scenario’s met wat er kan gebeuren als je bij een opdrachtgever aankomt en waar je tijdens een massagedag tegenaan kunt lopen als slechtziende/blinde stoelmasseur. Ook dit is onderdeel van het examen.

Zaterdag

Zaterdagmorgen om stipt 8:30 begon het eerste stoelmassage examen. De examinatoren – Lieke van Group Moovs en onze ervaren masseur Monique Keur – namen deze examens af.
Na het praktijkgedeelte vond er ook nog een proevegesprek plaats met de deelnemers, waarin werd teruggekeken op het praktijkexamen en waarbij de deelnemers meteen feedback kregen van beide examinatoren. Mooi om te zien dat, ondanks dat Lieke en Monique elkaar op voorhand niet kenden, beide examinatoren zo’n chemie hadden samen!

Tegelijkertijd was er een parallel programma waarin vanaf 9:15 uur de proevegesprekken plaatsvonden van het examen ondernemerschap. De examniator (Domenique namens Group Moovs) ging met de deelnemers in gesprek over het door hen ingeleverde actieplan/ondernemersplan. Ook hiervoor ontvingen zij een beoordeling.

Voor de deelnemers die of nog wachten op hun examens of al klaar waren, verzorgden Ingrid en Chris respectievelijk diverse yoga/mindfulness sessies en weerbaarheidstrainingen.
Om 18 uur zaten de examens er op en was er tijd voor een heerlijk diner.

Uitslag en geslaagden

Na het diner trokken de drie examinatoren zich terug om de beoordelingen te bespreken. Drie van de vier deelnemers – Abe, Patrick en Wolfgang – zijn op allebei de onderdelen geslaagd voor het examen voor de opleiding Professioneel Stoelmasseur! Eén deelnemer is helaas niet geslaagd.

We sloten de dag op locatie feestelijk af met het uitreiken van de diploma’s.

De drie deelnemers hebben nu een waardevol diploma – ingeschaald door het NCP NLQF – in handen en kunnen aan de slag!

Zondag

Zondagmorgen sloten wij de opleiding af met een pitch van de deelnemers, waarin ze vertelden hoe ze de opleiding en tussenliggende periode met stage hebben ervaren en welke stappen ze nu concreet willen gaan zetten. Dat werd een mooi en openhartig gesprek. Wat ook opviel is dat, door het delen van ieders persoonlijke verhaal waarbij zij zich bijzonder kwetsbaar opstelden, de deelnemers al vanaf de kennismaking in het eerste weekend een bijzondere hechte groep zijn gaan vormen. Het is heel mooi om die verbinding te zien.

Onze speciale dank gaat uit naar Group Moovs, Naomi voor de uitzonderlijk goede catering en het gastvrije verblijf én naar Serge en Karin, eigenaren van trainingslocatie de Buitenwerkplaats.

De opleiding wordt ondersteund door Bartiméus Fonds, 100% leven.

Meer over de opleiding professioneel stoelmasseur